Column

***

Klassieke Homeopathie bij rouw en uitputting

Als een dierbare is overleden mag er gerouwd worden. Rouwen is een gezonde reactie op verlies in elke vorm.

De World Health Organization (WHO) heeft gezondheid als volgt gedefinieerd:

“Gezondheid is het vermogen zich aan te passen en een eigen regie te voeren, in het licht van de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven.”

Als rouw echter verpletterend is en zo’n blijvende invloed op uw leven heeft dat het u niet meer lukt om zelf de regie te voeren over uw eigen leven, kan klassieke homeopathie een uitkomst bieden.

Het kan ook zijn dat u langdurig heeft gezorgd en u daardoor uzelf  heeft weggecijferd met uitputting als gevolg. Ook hier kan klassieke homeopathie een uitkomst bieden.

Van zeer dichtbij heb ik ervaren wat klassieke homeopathie kan doen. Ik raakte hierdoor zo enthousiast dat ik hier meer over wilde weten en ben mij er in gaan verdiepen. Het mooie aan de klassieke homeopathie vind ik het feit dat een homeopathisch middel het zelf herstellend vermogen activeert daar waar het is vastgelopen. Het middel geeft een impuls en het zelf herstellend vermogen wordt geactiveerd. Fysiek, emotioneel en mentaal komt in balans en  de klachten verbeteren of verdwijnen. Ook ikzelf heb persoonlijk veel baat gehad van een homeopathische behandeling. Ik besloot om een opleiding te gaan volgen om zelf klassiek homeopaat te worden. Dit is een HBO opleiding die vijfeneenhalf tot 6 jaar duurt. De eerste vierenhalf jaar zijn theorie en daarna nog een praktijkfase van anderhalf tot twee jaar. Inmiddels ben ik begonnen met de praktijkfase mag ik onder supervisie van een docent (die zelf geregistreerd klassiek homeopaat is) patiënten gaan behandelen. Het is heel fijn  om al die geleerde kennis te gebruiken om mensen daadwerkelijk te helpen om weer in balans te komen.

Als u nieuwsgierig bent geworden of klassieke homeopathie ook iets voor u kan betekenen, dan nodig ik u van harte uit om een kijkje te nemen op mijn website.

Ik wil u graag helpen om uw balans terug te vinden.

Monique Kotten, klassiek homeopaat i.o.
www.klassiekehomeopathie-castricum.nl