Uitvaart op YouTube

***

Eerbetoon aan de overleden koning van Thailand

Tijdens onze vakantie in Thailand kwamen we overal levensgrote portretten tegen van de vorig jaar overleden koning Bhumipol. Zijn populariteit is nog steeds zeer groot onder de bevolking en volgens Thais gebruik heeft de staat één jaar van rouw uitgeroepen voor heel het land. 

Deze periode van rouw is bijna over en na afloop zal Thailand na 70 jaar weer een koninklijke uitvaart beleven dat zal duren van 25 tot en met 29 oktober van dit jaar. De crematie zelf vindt plaats op 26 oktober, waarbij alle ceremonies daaromheen worden gehouden.
Voor de liefhebber van Thailand is het een must om dit te gaan zien. Misschien op tv, anders zal internet vast wel ergens een live streaming hebben.

Op Youtube vond ik dit filmpje waarbij de Thai hun eer betonen aan hun koning, Phra Chaoyuhua Bhumibol Adulyadej, kortweg Rama IX of Bhumipol de Grote. Omdat de olifant al eeuwenlang een belangrijke plaats inneemt binnen de Thaise cultuur worden ze ook gebruikt bij vele rituelen, zoals ook hier is te zien.

Met dank aan ODN.