Nieuws

***

Vertoning filmportret tijdens plechtigheid

Op vrijdag 5 augustus 2011 vond een uitvaart plaats in Lelystad. Voor deze uitvaart van een 4-jarig jongetje ben ik benaderd door de ouders om een beeldvertoning te maken voor tijdens de plechtigheid. 

Het was een enorme uitdaging om dit te voltooien binnen de korte termijn van 4 dagen.
Bijzonder was dat tijdens de plechtigheid geen toespraken zouden worden gehouden en dat men volledig was aangewezen op de deze ene film.
Een strakke planning met een deadline werd gehandhaafd.
De film moest een groot aantal foto’s bevatten, dat eerst geselecteerd diende te worden uit een enorme hoeveelheid.
Ten tweede was de wens om eveneens filmpjes erin te monteren, die afkomstig waren uit een mobiel.
Deze waren vaak te lang en het was noodzakelijk om hieruit korte fragmenten te halen.
Vervolgens werd het compleet gemaakt met muziek (geselecteerd door de ouders) en zijn er teksten aan toegevoegd om het verhaal goed te kunnen volgen.
De gebruikte geluidseffecten en animatie in de film moesten de beleving van de mensen versterken.

Ouders: “Omdat wij eerder hadden ervaren dat woorden bij een uitvaart de essentie vaak niet raakt, wilden wij in plaats van woorden een film maken van het leven van onze zoon.
Door het gebruik van beelden hebben wij de ruimte gecreëerd om iedereen zijn of haar eigen emoties te laten beleven bij het afscheid van onze kleine man. Voor de film hebben wij eigen beeld-, geluid,- en filmfragmenten gebruikt, alles op een professionele manier aan elkaar laten monteren. Het kiezen van al het materiaal was een hectisch en emotioneel zwaar proces, maar het resultaat is een  prachtige film die onze zoon laat zien zoals hij was en zal de film in de toekomst nog dienst doen als herinnering aan hem.”

 

beeld in memoriam corr